heading

Társasházak közös képviseletének ellátása

A HMG Censor Társasházkezelő Kft. jogász, mérlegképes könyvelő, ingatlankezelő, mestervizsgával rendelkező gépész, valamint társasházkezelő szakképesítéssel rendelkező szakember gárdával áll az Önök lakóközösségének rendelkezésére, a közös-képviseleti feladat ellátása során.

A folyamatosan változó adó és jogszabályi körülmények között nem mindegy, hogy kire bízza a társasház kezelését. A társasházak közös képviseletének ellátása sokrétű, idő, ember és energiaigényes feladat. Cégünk munkatársai megbízhatóan tervezik meg és hajtják végre a társasházak éves pénzügyi tervét, és komoly támogatást nyújtanak jogi, műszaki, üzemeltetési kérdések, illetve konkrét műszaki megoldások terén is. Cégünk közel 1.000 albetétet kezel. A társasház megfelelő kezelésének legjobb fokmérője a tulajdonosok elégedettsége. Csapatunk a gondtalan, mindennapi kényelmet kínálja Önnek versenyképes áron!

Társaságunk jelenleg 6 fővel dolgozik:
 • Takács Krisztián, Ügyvezető, Közös képviselő
 • Takácsné Ignácz Brigitta, Ügyvezető
 • Bozsó Attila, Operatív vezető, Műszaki kapcsolattartó
 • Szegedi Gergő, Gépészet
 • Balogh Dávid, Mestervizsgával rendelkező gépész
 • Hamar Brigitta, Könyvelés, Titkárság
Társaságon kívül
 • Dr. Németi R. Máté, Állandó jogi képviselő

Jelenleg Takács Krisztián rendelkezik egyedül társasházkezelői végzettséggel, Takácsné Ignácz Brigitta erre irányuló tanulmányai folyamatban vannak. Bozsó Attila a műszaki ügyeket koordinálja. Irodánkban hétfőtől-péntekig 8-16 óráig fogadjuk a tulajdonosokat. Társaságunk egyik tulajdonosa, illetve alkalmazottja sem áll foglalkoztatástól való eltiltás hatálya alatt, mindenki büntetlen előéletű /idő rövidsége miatt nem tudunk erkölcsi bizonyítványokat csatolni, amennyiben szükségesnek tartják pótoljuk/, a cég köztartozás mentes /NAV 0-s igazolást szintén az idő rövidsége miatt nem tudunk csatolni, amennyiben szükségesnek tartják pótoljuk/.

Referenciáink

 • Béke-Tatai 1005. sz LTP Társasház: 11 lépcsőházból álló 139 albetétes panelos építésű társasház. Szintén Főtávos rendszerű. Nagy méretű kintlévőségből 3,5 millió Forintot sikerült behajtani 2 év alatt.
 • Pabló Neruda utca 3-6 Társasház. 79 lakásos 4 lépcsőházból álló panel építésű társasház, Főtávos rendszerű fűtéssel. Kezelésünk alatt sikerült behajtani 8 millió Forint kintlévőséget, felújításra került a teljes lapostető.
További referencia Társasházaink:
 • 1121 Budapest, Mártonhegyi út 36.
 • 1119 Budapest, Fehérvári út 45-53.
 • 1039 Budapest, Pablo Neruda utca 3-6
 • 1131 Budapest, Dolmány utca 37.
 • 1125 Budapest, Hadik András út 25.
 • 1131 Budapest, Szent László út 3/B
 • 1011 Budapest, Iskola utca 38-42.
 • 1125 Budapest, Lóránt út 27.
 • 1173 Budapest, Mansfeld Péter utca 7.
 • 1196 Budapest, Báthory utca 51.
 • 1196 Budapest, Báthory utca 53.
 • 1205 Budapest, Valéria utca 16.
 • 1131 Budapest, Béke-Tatai 1005. sz LTP Társasház
 • 2220 Vecsés, Baro Sina Simon utca 3.
További társasházak:
 • Pablo Neruda 3-6. számú Társasház, 1039 Budapest, Pablo Neruda utca 3-6. Megválasztás 2013. május 13.
 • Béke-Tatai LTP 1005. számú Társasház, 1131 Budapest, Keszkenő utca 13. Megválasztás: 2013. február 01.
 • FM ház Társasház, 1119 Budapest, Fehérvári út 45-53. Megválasztás: 2014. október 01.
 • Mártonhegyi út 36. számú Társasház, 1121 Budapest, Mártonhegyi út 36. Megválasztás: 2014. március 27.
 • Dolmány utca 36. számú Társasház, 1131 Budapest, Dolmány utca 36. Megválasztás: 2014. július 14.

Társasházak kezelése

Társasházainkat a mindenkor hatályos jogszabályokban előírtaknak megfelelően kezeljük.
A házak nyilvántartását, könyvelését a Társasház Érték Rendszerben vezetjük. A Számvizsgáló Bizottságok kérésének megfelelően, havi, negyedéves, féléves, riportokat szoktunk küldeni. Vannak társasházaink, akiknek a vízfogyasztását, hőmennyiség fogyasztását is mi terheljük ki a közös költség kötelezettség felett, így ezen tulajdonosok, havi elszámolásokat kapnak, míg azon társasházakban, ahol csak közös költség fizetési kötelezettség van, negyedévente folyószámla elszámolást, vagy tételes folyószámla kivonatot küldünk. Elektronikus úton érkezett megkeresésekre átlagosan 3-4 órán belül reagálunk, amennyiben azonnali válasszal nem tudunk szolgálni, akkor is küldünk visszajelzést. Telefonos megkereséseket Hamar Brigitta szokta az esetek 80 %-ban fogadni, a fentebb megadott számokon, és a kéréseket a megfelelő helyre továbbítani. Társasházainkba havi 1 alkalommal szoktunk fogadóórát tartani, nem minden társasház tart erre igényt, tekintve a zökkenőmentes kommunikációt, úgy azokban a házakban igény szerint, előre egyeztetett időpontban állunk a Számvizsgáló Bizottság, illetve a tulajdonostársak rendelkezésére.

Társaságunk egyik társasházban sem vezet házi pénztárat /ahol volt, ott megszüntettük/ minden pénzmozgás banki utalással történik. Minden társasházunkban kettős aláírás van, melyhez ragaszkodunk, minden utalandó számlát felrögzítünk a banki felületre, majd e- mailben továbbítjuk azt az SZB tagoknak, akik aláírják a felületen, így kerül utalásra minden egyes számla.

Társaságunk az elmúlt években több esetben is sikeresen érvényesített fizetési meghagyást, illetve a legtöbb esetben, fizetési felszólítás is elegendő volt a kintlévőségek behajtására. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kintlévőségeket, a bevett szokás, jelenleg kezelt házaink esetében, a 3 hónap folyamatos nem fizetés, illetve az 50.000 Ft feletti tartozás esetében azonnal megkezdjük a behajtást, első körben fizetési felszólítás megküldésével, ami az esetek 80%-ban eredményesen zárul, amennyiben nem, úgy a társasházi törvényben foglaltak, illetve a társasház SZMSZ-ében rögzített további lépéseket jogi képviseletünk által megtesszük.

Felújítási munkák menedzselése

2019-es évben a BM 701 jelű OTP Társasházunk teljes elektromos hálózatának felújítása, melynek összértéke 9,9 millió Ft volt, és a teljes gázvezeték felújítása, melynek összértéke 7 millió Ft volt, került zökkenőmentesen levezénylésre. Ezeket a beruházásokat, a társasház a meglévő forrásokból finanszírozta. Idei évben a fűtési költségmegosztók cseréje van folyamatban, melyre a társasház pályázott az ISTA Kft-n keresztül, 2 millió Ft vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatásra, melyet meg is nyert. Az idei évben még elkezdődik a rádiós vízórák kiépítése is, egyenlőre 5 lakásban került felszerelésre az óra, ezen órák leolvasáshoz a társasháznak egy teljesen különálló számítógépes rendszert kellett kialakítania, így még tesztelés alatt áll az egész rendszer, amennyiben a tesztidőszak sikeresen zárul, úgy folytatódnak a vízórák beszerelése.

A Béke-Tatai 1005. számú Társasházunk lépcsőinek burkolata életveszélyes állapotba került, így a tavalyi közgyűlés megszavazta annak teljes újra burkolását. A munkálatok elkezdését sajnálatos módon a COVID-19 vírus miatt nem tudta a vállalkozó elkezdeni. A vírus elmúlta után azonban a megszavazott vállalkozó visszalépett, így azonnali másik vállalkozót kellett keresnünk, szerencsére sikerült is találni, aki a megszavazott áron vállalta a burkolást, ez jelenleg is folyik. Ezt a beruházást a társasház meglévő forrásból, illetve lejárt Fundamenta megtakarításból finanszírozza. A Fundamenta megtakarítás kiutalása is jelenleg még folyamatban van.
Minden évben felmérésre, és priorizálásra kerülnek az elvégzendő feladatok, ezekhez mérten folyamatosan figyeljük a meghirdetett pályázatokat, sajnos tavalyi évben volt olyan pályázatunk is /Pablo Neruda u. 3-6 Társasház esetében/, melyet sajnos forráshiány miatt nem nyertünk el.

Társasházi pályázatok

2018-ban pályáztunk az Avenue Gardens I.-II. Társasházak /1062 Budapest, Andrássy út 68, 1062 Budapest, Izabella utca 62-64/ közös képviseletének ellátásra, mely pályázat sikeres volt, így 2018. 03.27.-től mi láttuk el a fenti feladatot. Ez az épület is műemlék épület.
Kezelésünk alatt, az átvett 3 millió Ft-os társasházi pénzeszközöket, 20 millió Ft-ra sikerült emelni, köszönhetően a sikeres behajtásoknak, illetve a reális kezelési költségeknek.
Ezen felül 2019.-ben sikeresen lemenedzseltük a társasházak új klíma rendszerének beszerelését, ennek a beruházásnak az összértéke 40 millió Ft volt, melyet az összegyűjtött társasházi pénzből, illetve célbefizetésből finanszírozta a ház. A vállalt feladatokat véleményünk szerint tökéletesen elláttuk, azonban, számunkra is meglepő módon, 2019.12.19.-én megtartott rendkívüli közgyűlésen, melyen 6 tulajdonostárs vett részt összesen, leváltottak, mondván nem látjuk el megfelelően a feladatunkat.
Ez nem csak Minket, hanem a Társasházak tulajdonosainak kb. 60 %-át is nagyon meglepte, és nem értettek egyet vele, azonban úgy döntöttünk, hogy így nem kívánjuk tovább folytatni a munkát. Nyilván az átvételkor láttuk, hogy van mit tenni bőven, de amíg erre nincs megfelelő pénzügyi háttér, addig nem tudtunk semmibe belekezdeni. Utóbb visszahallott információ szerint ez váltotta ki a nemtetszést. Véleményünk szerint Mi jól jártunk el, tekintve, hogy egy ilyen kaliberű társasház esetében 3 millió Ft nagyon kevés bármire is, pláne úgy, hogy kb. 1,5 millió Ft közüzemi tartozás is fennállt.

Cégcsoportunk

hidden

© 2022 HMG Censor.

Cégcsoportunk